DIJETA MESECEVE MENE

Ukoliko pogledamo kroz istoriju za uticaj mesečevih mena na životinje, ljude i prirodu znali su još i praistorijski ljudi. Danas, sa naučne tačke gledišta, mesečeve mene pored uticaja na okeane, mora i reke imaju uticaj i na nivo vode u ljudskom organizmu. Otkriveno je da tokom glavnih mesečevih mena u ljudskom organizmu dođe do aktivacije određenih enzima, pomoću kojih se ubrzava izbacivanje toksičnih materija koje su se nakupile zbog nezdravog načina ishrane, stresa i lošeg varenja. Dodatno, oni utiču na stvaranje masnih naslaga usled taloženja ugljenih hidrata, a u nekim slučajevima i na zadržavanje tečnosti u organizmu.

Ova dijeta preporučuje potpuno isključivanje hrane iz ishrane tokom trajanja mesečevih mena.Možete da izgubite i do šest kilograma, jer se mesec četiri puta nađe u lunarnoj fazi u toku jednog meseca.

Ukoliko želite da se oslobodite suvišnih kilograma ili želite da izvršite detoksikaciju organizma i zadržite telesnu težinu, potrebno je da tokom mesečevih mena ne konzumirate hranu, gazirana pića, alkohol i prestanete da pušite, ukoliko ste pušač. Ne dolazi do naglog gubitka kilograma što čini ovu dijetu višestruko korisnom, a organizmu je dato dovoljno vremena da se prilagodi novoj telesnoj masi.

Jedna od dobrobiti ove dijete je smanjenje celulita usled izbacivanja tečnosti kroz koju se izbacuju i toksini iz organizma.

Ukoliko se pitate kako da počnete sa mesečevom dijetom, princip je vrlo jednostavan. U tabeli niže, u kojoj se nalazi početak (datum i vreme) svake mesečeve mene, pronađete datum koji vama odgovara i započnete sa režimom gladovanja.

Vodite računa da ne gladujete duže od 24h u kontinuitetu. Mesečeve mene se smenjuju na sedam dana, u trajanju od dvadesetčetiri sata i potrebno je da se striktno pridržavate vremena trajanja uticaja iste koje je navedeno u tabeli.

Što se tiče unosa tečnosti, u toku dijete se preporučuje unos obične i mineralne vode, blagih biljnih čajeva i prirodnih sokova bez zaslađivanja. Kod osoba koje imaju problem sa radom bubrega u vidu zadržavanja tečnosti, preporučuje se unos mineralne vode. Osobe sa želudačnim problemima treba da izbace konzumiranje kafe i mineralne vode.

S obzirom da se radi o 24-časovnom gladovanju, može da se desi da vam dođe do pada šećera u krvi, te se preporučuje da imate kod sebe slane štapiće ili dvopek. Ukoliko ne budete mogli da podnesete glad, smete da unesete povrće, voće i da pijete tople napitke (čaj i kafa) i voćne sokova, ali nezaslađene i bez mleka. Dozvoljava se unos i voćne salate bez šećera i salate sa svežim povrćem prelivene maslinovim uljem. Svu ovu hranu možete da unosite, ali u veoma malim količinama.

Tokom trajanja prve mesečeve mene, smršaćete u proseku 2 kg, pod uslovom da se pridržavate režima ishrane. Do sledeće mesečeve mene povratićete jedan kilogram. Nakon pet meseci možete redukovati svoju kilažu od 8 do 15 kilograma. Za 10 meseci smršaćete najmanje 17 kg, a da pri tome niste ugrozili svoje zdravlje i intelektualne sposobnosti.

Da biste izgubili kilograme, važna je i upornost. Naučno je dokazano da žene sporije mršave od muškaraca, a sa godinama se usporavaju metabolički procesi u organizmu. Ukoliko želite da postignete bolje rezultate preporučuje se pojačana fizička aktivnost. Tokom trajanja mesečeve mene, krv cirkuliše mnogo bolje, energija se troši mnogo više pri bilo kojoj fizičkoj aktivnosti, pa se na taj način masne naslage brže tope nego kod drugih dijeta.

Mesečeva dijeta se ne preporučuje osobama koje imaju hormonalni poremećaj, nizak nivo šećera u krvi, anemiju i nizak krvni pritisak.

Tabela mesečevih mena za 2015. godinu:


Mlad Mesec Prva Četvrt Pun Mesec Druga Četvrt
13 Okt 02:06h 20 Okt 22:32h 27 Okt 13:05h 3 Nov 13:24h
11 Nov 18:48h 19 Nov 07:28h 25 Nov 23:44h 3 Dec 08:41h
11 Dec 11:30h 18 Dec 16:15h 25 Dec 12:12h

Napomena:

  • Ne smete da držite nijednu drugu dijetu uporedo sa ovom.
  • Preporučuje se da prvu dijetu otpočnete sa mladim ili punim mesecom.
  • Tečnost se unosi po potrebi i ne treba preterivati.
  • Mesečeve mene se ne određuju prema Crkvenom kalendaru jer se ne koristi isti način računanja vremena.
dijeta meseceve mene


Preporucene dijete


Hrono dijeta


hrono dijeta

Dijeta za skidanje sala


dijeta za skidanje sala

ODRICANJE ODGOVORNOSTI: Sadržaj sajta namenjen je informisanju i nije zamena za medicinski ili stručni savet. Internet sajt www.dijetazamene.com ne prihvata odgovornost za štete i propuste nastale primenom informacija iz tekstova.